Vinaria "Milestii Mici"
Twitter
Нравится

Peste 50 km de galerii subterane sunt transformate in depozite vinicole in satul Milestii Mici, situata la 30 km spre sud de Chisinau. IS CVC „Milestii Mici” dispune de o colectie de vinuri, care a marcat o data si pentru totdeauna faima si prestigiul intreprinderii pe piata interna si pe arena internationala a vinurilor. In luna august a anului 2005 „Colectia de Aur” Milestii Mici a fost inregistrata in Cartea Recordurilor Guinness ca fiind cea mai mare colectie de vinuri din lume. Aici se pastreaza vinuri cu o vechime de zeci de ani. Circa 2 mln de butelii de vin se pastreaza in colectie, vinurile comercializandu-se atat in tara, cit si peste hotare.

 Temperatura constanta de 12 - 14°C si umiditatea relativa de 85-95% ale acestui "regat vinicol" contribuie ideal atat la pastrarea rezervelor strategice moldovenesti, cat si la descoperea calitatilor naturale ale vinurilor de elita. Vinurile pastrate aici, sunt produse din recolta diferitor ani, intre 1968 si 1991.

 Spiritul vremurilor de odinioara se resimte in acest oras vinicol subteran, crescut din tunelurile largi. Galeriile calcaroase naturale cu o lungime totala de 200 km pot fi parcurse cu transportul.Dar mult mai placut este sa faci o plimbare pe jos printre stradutele umbrite de felinare, cu denumiri – Cabernet, Aligote, Feteasca – care fac sa ne imaginam ca ne aflam intr-un adevarat orasel vinicol subteran.

 Galeriile subterane de la Milestii Mici sunt in permanenta vizitate de delegatii oficiale de stat, de numerosi turisti sau de cei interesati in mod deosebit de frumusetile naturale care dezvaluie tainic cultura si traditiile poporului moldovenesc.

 

 

 

 

Rezervari la tel 022 54 24 62/incoming@transaero.md