Complexul Arheologic "Orhei Vechi"
Twitter
Нравится

Complexul Arheologic “Orheiul Vechi”  

 Complexul arheologic Orheiul Vechi este situat la 60 km nord-est de Chisinau. Orhei Vechi reprezintă un muzeu în aer liber situat între satele Trebujeni şi Butuceni. Orheiul Vechi este renumit pentru manastirile sale si peizajul cel neobisnuit.

 Această zonă a fost ideala pentru viaţa monahală în societate creştină timpurie. Ea era izolata de lumea exterioară. În acele zile, când creştinii au venit la acest pământ, este posibil ca pesteri erau deja excavate, sculptate de triburile preistorice care au trait in zona. Cel mai probabil, creştinii foloseau peşteri existente. Viaţa creştină în stinca de Orheiul Vechi a devinit sfinta şi veşnica.

Cea mai veche clădire fortificată din Orheiul Vechi este cetatea Geto-Dacilor situata pe o stâncă Butuceni. O altă facilitate care atrage interesul turistilor este cetatea medievală care era zidita cînd Hoarda de Aur a cucerit localitate aceasta. Oraşul, care a existat aici a fost distrus şi în locul lui a crescut un oras nou, denumit Shehr-al- Jadid. Cetatea cea din lemn a fost demolata si înlocuită cu o noua de piatra.

În plus, trei băi au fost construite (ele au fost numite Feredeu). Ele au fost amplasate în diferite părţi ale oraşului. Toate băile au fost făcute în stil oriental. Fundaţia de o baie o putem admira până astăzi.
Aceasta şi multe interesante aşteaptă vizitatorii acestui loc istoric!


Complexul "Orheiul Vechi "- este unul dintre cei mai fascinanti şi neobişnuiti pentru locurile sale frumoase! Călătorie în oraşul medieval din Moldova va fi de neuitat....

 

         

 

Rezervari la tel 022 54 24 62/incoming@transaero.md